Home - Over mij - Column - Foto Album - Gastenboek - Contact - Links

Parapsychologie - FilosofieMeditatie - Recepten - Land v/d maand - Probleem v/d week

 

 

 

Recepten uit Spanje

  


De echte valenciaanse paella met vlees en vis


 

Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pond kipfilet
- 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden
- 100 gram varkensfilet, in blokjes
- 100 gram chorizo, in plakjes
- 500 gram rauwe garnalen, gepeld
- 8 langoustines of jumbogarnalen
- 16 venusschelpen en mosselen, gekookt
- 2 uien, gehakt
- 4 knoflookteentjes
- 2 rode paprika?s, in blokjes
- 750 gram rijst
- 100 gram erwten
- 3 el peterselie, gehakt
- 1 laurierblaadje
- mespuntje gemalen saffraan
- 125 ml olijfolie
- 1 liter kippenbouillon
- zout en peper
- citroenpartjes
- gehakte peterselie.

Bereidingswijze
Bestrooi de kip met peper en zout
Verwarm de olie in de paella pan.
Bak hierin de kip aan alle kanten bruin,
Neem hem uit de pan en houd hem warm.
Doe het varkensvlees, de worst en de ham in de pan en bak het geheel ongeveer 10 minuten al toerende op een matig vuur. Haal het vlees uit de pan en houd het warm bij de kip.
Doe de ui, de knoflook en de paprika in de pan en fruit tot de ui zacht is. Voeg de garnalen en langoustines toe en bak 2-3 minuten op een matig vuur tot ze roze gekleurd zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Doe het varkensvlees, de worst en de ham terug in de pan. Voeg de rijst, de peterselie, het laurierblad en de saffraan toe.
Giet de bouillon in de pan en roer alles door elkaar. Voeg de erwten toe, Breng aan de kook en laat, af en toe roerend, 10 minuten onafgedekt koken. Voeg de kip, garnalen en langoustines toe. Duw de venusschelpen en de mosselen in de rijst met de open kant naar boven. Doe een deksel op de pan en zet het vuur zo laag mogelijk tot de rijst gaar is. (al dente) en al het vocht opgenomen.
Haal de pan van het vuur en laat hem afgedekt nog 10 minuten staan.
Dien de paella in de pan op, gegarneerd met citroen en gehakte peterselie.

Serveertips
Goedd glas wijn er bij!!!

Proco casa rural

Ingrediënten voor 4 personen
- Varkenvlees (de meest rode delen)
- Knoflook (6 tenen in de schil)
- verse lauriers (2 baaldjes)
- sap van 1 citroen en een stukje schil
- gedroogde rode paprikas (weinig gebruiken)
- peper en zout
- een lekker glazig aardappeltje 5 stuks (kijk of uw spanjaard in de buurtsuper u kan helpen adviseren)
- een verse ui.

Hulpmiddelen
Dat wat de keuken biedt

Voorbereiding
Drink een goed glas wijn

Bereidingswijze
Braad vlees en knoflook in de schil, voeg ui toe, daarna de rode paprieka, peper en zoet, laurier citroensap de schil en tot slot wat water.
Kook de aardappels bijna gaar en (neem onder tussen weer een glas wijn) voeg dit deze toe aan het onstane stoof potje.

Serveertips
Als een boerenpot serveren op een bord


Sopa de pescado y almendras
Overheerlijke Spaanse vissoep (maaltijdsoep)

Ingrediënten voor 4 personen
-500 g visfilets (liefst tong)
-200 g gepelde garnalen
-200 g gekookte ham in dikke plakken
-2 el boter
-100 g rijst
-1,5 l goed geconcentreerde bouillon
-100 g amandelen
-een paar plukjes saffraan
-3 hardgekookte eieren
-3 el fijngehakte peterselie
-1 flinke ui (fijn gesnipperd)

Voorbereiding
-snij de vis in kleine stukjes , evenals de ham

Bereidingswijze
-fruit de ui glazig in de boter
-roer de vis en de ham erdoor en 5 min meebakken
-de warme bouillon, de rijst, de saffraan, de amandelen, zout, peper eraan toevoegen
-alles 30 min zacht koken
-vlak voor serveren de garnalen warmen
-de soep serveren (bestrooid)met de fijngehakte eieren en de peterselie

Serveertips
Heet serveren met stokbrood

Tapas van gamba`s met knoflooksaus


Ingrediënten voor 4 personen

- 3 eetlepels BakOlijf
- 12 (bevroren) grote garnalen (gamba`s)
- 1 Spaanse peper
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 1 theelepel tijm
- zout, versgemalen zwarte peper
- 4 eetlepels Olijvonaise met verse knoflook
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze
1. Laat de garnalen ontdooien. Pel ze, maar laat de staartstukjes zitten. Verwijder de zwarte rugadertjes. Haal de zaadjes uit de peper en snijd hem in reepjes. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd hem in blokjes.

2. Verhit de BakOlijf in een koekenpan en bak de garnalen al omscheppend op matig hoog vuur tot ze mooi roze zijn. Schep de garnalen in een ondiep schaaltje.

3. Fruit de ui met de peperreepjes in het bakvet. Schep de stukjes tomaat met de tijm en zout en peper naar smaak erdoor en bak het geheel nog ca. 2 minuten. Roer de Olijvonaise erdoor en schep de saus over de garnalen.

arroz con leche

Ingrediënten voor 7 personen
- 1,5 liter melk/
- 1 kaneelstokje/
- schil van 1/2 citroen/
- snufje zout/
- 100 gram suiker/
- 250 gram rijst (zoete of kortkorrelige/)
- 1 theelepel brandy/
- 1 theelepel anis (Likeur gemaakt van steranijs)/
- 2 eetlepels boter/
- 3 eierdooiers/kaneel

Bereidingswijze
Breng de koude melk met het kaneelstokje en de citroenschil langzaam aan de kook. Doe de suiker erbij en de gewassen rijst met het zout en laat die op klein vuur zachtjes gaar worden. De rijst moet nog wel als korrel herkenbaar blijven. Verwijder schil en kaneelstokje. Roer de brandy en de anis erdoor. Klop de eierdooiers en voeg die al roerend toe. Let op dat het niet werkelijk meer kookt, maar tegen de kook aan wat indikt.

Serveertips
Breng de pudding over in individuele schaaltjes en bestrooi die met kaneel.



Optimale beeldweergave wordt bereikt op een resolutie van 1280x960 of groter

Osmose © 2010 • Deze website word mogelijk gemaakt door www.noviositesallinone.nl