Recepten Indonesisch
Deze week het laatste oosterse recept en dat wordt het geheim van mijn eigen Bami Speciaal!!!
500 gr varkenslapjes die je marineert in conimex sate marinade met extra knoflook(zoveel als je lekker vindt)
Verwarm je wok en doe het vlees hierin.
Voeg een bamipakket toe,roerbak dit even en doe er dan de conimex kruiden ook bij. Doe er heerlijke sambal brandal bij en ketjap manis en weer extra knoflook(is zo lekker). Kook ondertussen de bami zoals aangegeven staat op de verpakking(ook Chinese Mie is erg lekker)
Snijd verse komkommer en tomaten en voeg hier een zoetzure dressing aan toe alsmede botersla heel fijn gesneden
Lekker veel kroepoek en ga genieten met een koel pilsje in de aanslag.
Oh zo makkelijk maar verrukkelijk!!!!!
Zwartzuur van eend
Men Neme,
1 eend
zout en peper,
1 uien(in ringen)
suiker
kaneelstokje,nootmuskaat
2 kruidnagelen
3 dl kokend water
8 el azijn
250gr blauwe druiven
1 th bloem
2 el water
perzik of ananas
Snijd de eend in kleine stukken peper en zout hem en laat even zo een kwartier staan, fruit intussen de uienringen in de boter,doe er zout ,peper,kaneel ,nootmuskaat,suiker en kruidnagelen bij,
goed door elkaar roeren,doe de eend in de pan en wentel de stukken goed door het kruidenmengel, bak de stukken op hoog vuur ongeveer 2 min
zet nu het vuur lager en smoor de eend met de deksel op de pan,
zo nu en dan even roeren en wanneer de eend gaar is,voegt u de azijn en de druiven toe en laat die dan even meekoken.
leg de stukken eend op een schaal,bind de bouillon met de bloem en water en giet dit mengel over de eend, carneer het gerecht met perzik of ananas,
eet smakelijk en tot volgende week!!!!
PASTEL TOETOEP(indonesiche jachtschotel)
1 kip
25 gr djamoer koeping
25 gr sedep malam
200 gr wortelen
100 gr diepvries doperwten
100 gr peultjes
200 gr spitskool
2 eieren
1 ui
1 prei
peper en suiker
2 el ketjap
boter
aardappelmeel
paneermeel
Kook de kip gaar,haal haar uit de pan en bewaar de bouillon.
ontdoe de kip van de beentjes en snijd het vlees in stukjes.
De djamoer koeping en sedep malam in half uur in ruimwater koken
vervolgens goed uit laten lekken en toevoegen aan de kip
Kook de wortelen gaar.
Kook de eieren hard en halveer ze.
Snijd de spitskool fijn.
Breng de bouillion weer aan de kook en doe er de kip,djamoer koeping,sedep malam en de groenten in.
Fruit de gesnipperde ui,en de fijngesneden prei en de boter en voeg ook dit toe aan de bouillon.
vervolgens doet u ook ,peper zout ketjap en suiker erbij en laat het geheelnog 3 min sudderen.
De massa mag niet te droog worden,
Eet smakelijk van dit weer overheerlijke recept!!!!
DUVEL VAN VLEES
400 gr lamsvlees
2 fijngesneden uien
5 tenen knoflook
2 el ketjap
1 glas rode wijn
1/2 kopje azijn
boter
kruiden;
1 el sambal
1 th trassie
1 th mosterdpoeder
2 th suiker
1/2 th peper
1 1/2 el kerrie
Kruiden fijnmaken en in de boter fruiten,
vlees toevoegen en aanbruinen,
de wijn,het azijn en de ketjap toevoegen,
koken tot de saus dik is en het vlees gaar,
En dan lekker smikkelen en smullen!!!!
Tot volgende week maar weer voor weer een nieuw recept uit de gordel van smaragd
Lodeh oedang,
100 gr gepelde garnalen
1 in schijfjes gesneden aubergine
100 gr sperciebonen
1 rode paprika
1 gele paprika
3 groene spaanse pepers
100 gr witte kool
4 rode uien
4 tenen knoflook
1 th trassie
1 sch laos
100 gr boter
zout
1 eetl ketjap
3/4 l melk
uien in ringen snijden,knoflook in schijfjes,maak de laos en de pepers zo fijn mogelijk
fruit dit alles met de trassie in de boter lichtbruin,
doe er vervolgens de grofgesneden groenten bij en bak alles op,
blus het dan af met de 3/4 melk,voeg de garnalen en het zout toe en kook dit tot de groenten gaar zijn,
maak het gerecht op smaak af met ketjap.
en vervolgens EET SMAKELIJK<tot volgende week!!!!
Liefs van Annemarie
MOENDOE-MOENDOE,
Men Neme,
250 gr rundvlees
1 rode spaanse peper
2 rode uien
2 witte uien
1/4 bl santen
asem
zout
3 el olie
kruiden;
2 kemirienoten
1 sch laos
1t kentjoer
1/2 tl trassie
Maak het vlees fijn, U kunt ook gehakt gebruiken,
Snijd de uien en de pepers heel fijn,
en vermeng ze goed met de kruiden,
Doe vervolgens alle ingredienten in een warme Wadjan met olie
en kookt dit gerecht net zolang tot de olie boven komt drijven,
Tot Slot, GENIET ERVAN!!!
tot volgende week voor een nieuw Indisch recept!!!