Argentijnse Recepten
Lomo saltado
Ingrediënten voor 4 personen - 1 pond malse biefstuk, in reepjes gesneden - olijfolie - 1 grote ui, in stukjes gesneden - 2 knoflookteentjes, fijngesneden - 1 of 2 pepers, fijngesneden en evnt. ontpit - 2 tomaten, in blokjes gesneden - 1 paprika, in blokjes gesneden - 1 theel. oregano (of gehakte peterselie naar smaak) - zout en peper - frites - gekookte witte rijst
Bereidingswijze Verhit de wok, doe er wat olijfolie in en bak de ui, knoflook, pepertjes en de paprika tot de ui bruin begint te worden. Het vlees, de tomaten en de kruiden erbij doen en op hoog vuur snel gaar bakken.
Opdienen: Leg het vlees op de frites en geef de rijst er apart bij.
Argentijnse kip
Ingrediënten voor 4 personen
1 eetlepel appel-perenstroop 1 gele paprika 1 hele kip (ca. 900g) 1 theelepel Provenaalse kruiden op olie 12 zwarte olijven zonder pit 1dl appelcider 2 Granny Smith appelen 20g boter 50g plakjes bacon (vleeswaren) Hulpmiddelen
Keukenpapier, braadslede zout peper Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180C (hetelucht 160C) Bereidingswijze
Was en dep de kip droog. Bestrooi de met zout en peper. Vet de braadslede in en leg de kip erin. Roer de Provenaalse kruiden door de appel-perenstroop. Bestrijk de kip met de stroop en bedek de kippenborst en poten met de bacon. Verdeel de boter over de kip en schenk de appelcider erover. Braad de kip midden in de oven in ca. 1 uur gaar. Was en snij de appelen in grove stukken. Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in grove stukken. Voeg de laatste 20 minuten de appel, paprika en olijven toe. Serveertips
Heerlijk bij gebakken krieltjes
|