Home - Over mij - Column - Foto Album - Gastenboek - Contact - Links

Parapsychologie - FilosofieMeditatie - Recepten - Land v/d maand - Probleem v/d week

 

 

 

Nederlandse Recepten


Heerlijke speculaastaart(koek)

Ingrediënten

- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram donkerbruine basterdsuiker
- 2 eetlepels koek en speculaas kruiden (ik heb van Verstegen) je kan uiteraard een ander merk gebruiken)
- 150 boter in kleine stukjes gesneden.
- 2 eetlepels melk
- 2 eieren.
- 300 gram amandelspijs (ik heb een pakje van Baukje gebruikt)
- 1 theelepel geraspte citroenschil.
- Snufje zout.
- Bloem om het deeg op uit te rollen.
- Zakje garneeramandelen.

Hulpmiddelen

- Oven,
- bakpapier,
- vorm van ongeveer 20 X 20
(Je kunt hem ook op een bakplaat bakken, dan moet je het deeg uitrollen tot een lap van ongeveer 15x30 cm.)
- Plasticfolie. (of plastic zakje)
- Uit de vorm van 20 x 20 krijg je 16 stukjes.
- Oven voorverwarmen op 170°C (conventionele oven- hete lucht 150°)
- Oventemperaturen kunnen verschillen natuurlijk.

Voorbereiding

Zet alle ingrediënten van tevoren klaar.
Snijd het blok amandelspijs in stukjes en dek af met folie.
Zeef het bakmeel, basterdsuiker, zout en de koekkruiden boven een kom.
Leg de boter erbij.
Voeg melk toe en kneed de massa met een koele hand tot een soepel deeg.
Verpak dit in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Smeer je bakblik of bakplaat in met boter en knip het bakpapier op maat.

Bereidingswijze

Haal het deeg uit de koelkast en laat even op temperatuur komen.
Klop de eieren los, meng iets meer dan de helft met de citroenrasp door de amandelspijs.
Verdeel het deeg in 2 gelijke porties.
Rol de eerste lap op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap die in je vorm past.
Druk het in je vorm.
Verdeel met de bolle kant van een natte lepel de amandelspijs over het deeg en laat de deegranden vrij.
Rol nu de andere deeglap uit. en druk de randen stevig dicht.
Versier met amandelen en bestrijk met ei.
Schuif de vorm (of bakplaat) net iets onder het midden van de oven.
Bak hem in 35-40 minuten gaar (ik heb het op 40 minuten gehouden).
Laat het in de vorm of bakplaat buiten de oven afkoelen.

Serveertips

Heerlijk bij een kopje koffie, thee of warme chocolademelk


Appelsalade


Omschrijving van het recept:
Heerlijke salade voor 2 personen

Bereidingstijd van het recept:
1 uur

Ingrediënten voor dit recept:
- 2 appels,
- 3 aardappels,
- boter,
- stuk kaas.
- 1 ui,
- sla,
- 1 ei,
- bakje chapignons.

Bereiding / Instructies:
Snijd de aardappelen,appels,kaas,uien en champignons dun in reepjes.
Kook het ei hardgekookt,snij het in stukjes.
doe alles bij elkaar in een pan.
Doe er boter in en bak alles 5 minuten in.
Zet het een half uur in de koelkast.
Garneer het met geraspte kaas op een bord.
Het klinkt allemaal heel erg simpel en dat is het ook wel, 
maar het is werkelijk heerlijk! Aanrader van de webmaster!

 

Optimale beeldweergave wordt bereikt op een resolutie van 1280x960 of groter

Osmose © 2011 • Deze website word mogelijk gemaakt door www.noviositesallinone.nl