VOOR HET GLAZUUR:
- 250 gram roomkaas (kamertemperatuur)
- 1 kopje poedersuiker
- 1 theelepel vanille essence / aroma
- geschaafde amandelen (evt. voor versiering)
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Gebruik een ronde bakvorm van ca. 20cm doorsnede; vet deze in en bekleed met bakpapier.
Bereidingswijze
Mix de olie, de bruine suiker en de eieren.
Meng het bakmeel, baking soda en kaneelpoeder, en zeef dit over het oliemengsel heen. Meng het voorzichtig door elkaar.
Voeg de geraspte wortel en walnoten toe en meng alles goed.
Verdeel het mengsel over de taartvorm, en bak de taart 45-50 minuten in de oven.
Laat de taart 10 minuten afkoelen en keer deze dan om op een ovenrooster.
Voor het glazuur meng je alle ingrediënten met een elektrische mixer en smeer dit mengsel uit over de taart.
Serveertips