Home - Over mij - Column - Foto Album - Gastenboek - Contact - Links

Parapsychologie - FilosofieMeditatie - Recepten- Land v/d maand - Probleem v/d week

 

 

 

Australische Recepten


Australische worteltaart


Een wortel gebruiken in een dessert. Nederlanders zijn daar niet echt bekend mee. Australiërs daarentegen wel. Dit recept is voor een worteltaart die je daar overal wel kan krijgen. Australiërs zijn namelijk gek van worteltaart of zoals ze zelf zo mooi zeggen: piece-a-carrot pie, mate?

Ingrediënten voor 8 personen

ALGEMEEN:

- 1 kopje olijfolie
- 1 kopje bruine suiker
- 3 eieren: opgeklopt
- anderhalf kopje zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel baking soda (sodium bicarbonate)
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 4 geraspte wortels
- 1 kopje gehakte walnoten

VOOR HET GLAZUUR:

- 250 gram roomkaas (kamertemperatuur)
- 1 kopje poedersuiker
- 1 theelepel vanille essence / aroma

- geschaafde amandelen (evt. voor versiering)
Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Gebruik een ronde bakvorm van ca. 20cm doorsnede; vet deze in en bekleed met bakpapier.
Bereidingswijze

Mix de olie, de bruine suiker en de eieren.
Meng het bakmeel, baking soda en kaneelpoeder, en zeef dit over het oliemengsel heen. Meng het voorzichtig door elkaar.
Voeg de geraspte wortel en walnoten toe en meng alles goed.

Verdeel het mengsel over de taartvorm, en bak de taart 45-50 minuten in de oven.

Laat de taart 10 minuten afkoelen en keer deze dan om op een ovenrooster.

Voor het glazuur meng je alle ingrediënten met een elektrische mixer en smeer dit mengsel uit over de taart.
Serveertips

Eventueel versieren met geschaafde amandelen.
 

 

Optimale beeldweergave wordt bereikt op een resolutie van 1280x960 of groter

Osmose © 2012 • Deze website word mogelijk gemaakt door www.noviositesallinone.nl