5 jaar NovioSites

     2-2-2004 - 2-2-2009

 

Home - Thema Class 66Forum - Foto Album Links -  Over ons - Contact - Modelbussen - Partners - English
Jubileumpagina

 

Van Novio Clubs in 2003 naar NovioSites.tk op 2-2-2004

Op 2 februari 2004 werd de eerste echte website voor bezoekers geopend. Hoewel wij al langer bekend en bezig waren met Novio Clubs op het netwerk van Clubs.nl rekenen wij deze opening als ons echte beginpunt. Clubs was bewerkelijk, niet toegankelijk zonder lidmaatschap en dus ook voor velen gewoonweg niet aantrekkelijk. De eerste Novio Club werd dan ook opgericht op 11 maart 2003 wat het jaartal op bovenstaande foto verklaart. Deze eerste Novio Club is nog steeds in ons beheer en toont met name onze stappen door de jaren heen. Verderop op deze pagina treft u alle links die verwijzen naar nog bestaande oude websites en pagina's in ons bezit. Op deze pagina word u gevoerd door onze achtergrond en de tot stand koming van de website met al zijn onderdelen zoals jullie die nu van ons kennen.

 

Een vast team...

NovioSites.tk en nu dan ook deze huidige site zijn altijd geleid en "gemaakt" door 1 vast team van hobbyisten en mensen die werkzaam zijn in de vervoerswereld. Hoewel een enkeling is verder gegaan met een eigen website is ook het contact daarmee gebleven en daarmee ook de nodige updates zo nu en dan van zijn zijde. Naast de mensen die ons regelmatig bijstaan word het vaste beheer gevormd door de volgende mensen;

 

Stephan,

Oprichter voormalig Novio Clubs en huidig eigenaar van deze website

Fotografie & filmen Openbaar Vervoer & vrachtwagens

Werkzaam als CV-installatiemonteur

 

Sandra, (inmiddels ex lid)

Mede-oprichter NovioSites

Webdesign, fotobewerking, contact & informatie            

Werkzaam als Psychologe PAAZ

 

Robert,

Teamlid van het eerste uur

Fotografie & filmen Openbaar Vervoer & vrachtwagens

Werkzaam als productiemedewerker

 

Geert,

Hét Novio aanspreekpunt

Fotografie Openbaar Vervoer

Werkzaam als Novio-buschauffeur

 

Dennis,

Teamlid Novio bijdragen

Fotografie Novio

Student                                                                                    BBA 855, 1 van Stephan's eerste foto's, juli '02

                                                                                               

De oprichters & eigenaars

Stephan koesterde al een zwak voor bussen en vrachtwagens toen hij nog maar amper kon lopen. Veel meerijden, informatie opdoen en uren doorbrengen op het station maakten hem tot een bushobbyist. Een hobbyist welke eigenlijk pas in 2002 echt startte met fotograferen. Beginnende met een wegwerpcamera, verder gaande met annaloge (spigelreflex)camera's en uiteindelijk ook digitaal maakte hij tot dusver al duizenden foto's van bussen, treinen, trams, vrachtwagens etcetra. Toen dan ook de behoefte ontstond zijn werken op internet te publiceren werd de eerste Novio Club opgericht met toen der tijd veelal alleen ook foto's van Novio bussen (stadsvervoer Nijmegen). Echter woonachtig in de regio zuidwest Nederland begon hij ook een aardige hoeveelheid foto's van voormalig vervoerder BBA te krijgen. Daarom begon hij samen met Sandra en inmiddels toegesneld  beheerder Robert aan een grote uitbreiding van het aantal clubs. Zo vormden zich dan ook de verdere contacten met de overige teamleden die ook nu nog deel uitmaken van NovioSites zoals hierboven te zien is. Sandra's inbreng werd belangrijker na de lancering van www.noviosites.tk omdat zij de enige in de groep was met de (toen nog beperkte) kennis van het creëren van webpagina's. Deze kennis breidde zich in de jaren uit tot nu het vrij jonge resultaat van NovioSites All in One. De kroon op het werk van de fotografen en filmers. Naast eigenaren van deze website zijn Stephan & Sandra ook een koppel in relationele sfeer.

 

Robert, Teamlid door de jaren heen

Robert is zonder enige twijfel ons meest actieve teamlid. Wij hebben hem dan ook gevraagd naar ere van ons 5 jarig jubileum een stukje te schrijven over zijn belevingen van 5 jaar NovioSites. Deze tekst vind u hier direct onder.

 

6 jaar geleden kwam ik op clubs (www.clubs.nl) Noviosites tegen, nog lang niet zoals het nu is. Heb er de diverse bussen naar toe gesluisd en nu zo'n 6 jaar later heeft men echt een site waar je U tegen zegt. Ik ben al jaren in het bus wereldjebezig als hobbyist, nog al tijd met onwijs veel plezier. Ik ben begonnen met digitale foto's met een goedkoop Trust toestel en vanaf afgelopen jaar met een Canon Power shot S 80 een enorme kwaliteitssprong voorwaarts gemaakt. Helaas heeft dat toestel het loodje gelegd waardoor ik nu met een Samsung 7.2 megapix camera weer foto's maak. Hoewel dit aan de fotokwaliteit wel te zien is heb ik er altijd met veel plezier mijn hobby in kunnen bedrijven.

Dat neemt niet weg dat me gezondheid ook partte heeft gespeeld maar daar ga ik niet al te diep op in. De fotoreportage in Brussel nu ruim 2 jaar terug was mijn eerste stap berg op waards waarbij ik me zelf in een rolstoel door die stad heb gesleept. Mijn broer en zus gaven me groen lichtmaar trokken eigelijk dat besluit weer in. Maar ja ik had a door gegeven dat ik mee ging die kant op. Die dag was voor mij echt een blok beton even aan me lijf maar wel met heel veel plezier en geluk mee mogen en kunnen maken. En zo was het dus echt soms weken laat staan maanden niks ondernemen door Robert. Stephan was het haasje zo nu en dan in zijn regio toen BBA rayon Zoomvliet en natuurlijk nauwelijks in staat om regelmatige updates te kunnen doen. Gelukkig hebben de heren een inhaalslag kunnen maken de laatste tijd denk zo'n 8 of 9 maanden terug weer helemaal terug van weg geweest; Stephan en Robert. Ik ga er even eens in mee de

10 jaar mee vol te maken en de hobbie gezammelijk in beeld online te blijven zetten op www.noviositesallinone.nl.

Beste bezoekers geniet van dat mooie fotografeerwerk door de heren en de dame op de achtergrond is even

een de drijvende kracht in onderhoud en design van de website in zijn huidige vorm en ik draag daar graag

in bij in alle opzichten wat foto's betreft.

 

Gegroet uit het Midden brabantse.

Robert

 

 

 

 

Geert, ervaren Novio chauffeur & onmisbaar teamlid

Zeker een aanwinst voor onze site is ook Geert welke al tientallen jaren zijn diensten bewijst als buschauffeur op de Nijmeegse stadsdienst. Geert is hiermee een boeiende man boordevol informatie en vaak in voor wat gezelligheid. Als klap op de vuurpijl is hij in staat voor ons kleine team een leuke excursie te verzorgen met één van de bussen van Novio wat dan ook altijd garant staat voor de mooiste foto's en beste gezelligheid. Geert is ook de man van verrassingen. Speciaal voor ons jubileum stuurde hij foto's in van een prachtige museumbus, Kijk en geniet hieronder mee.

 

 

 

 

Een foto van teamlid Robert uit 2004

 

Foto's van een museumbus van teamlid Geert

 

Onze oude nog functionele website en clubs

Hieronder treft u de links naar onze nog functionele pagina's. Hiermee krijgt u een beeld van onze vroegere activiteiten maar zoals begrijpelijk moet u voor de activiteit op deze site zijn en gelden deze links slechts als ene stukje NovioSites historie. Veel kijkplezier!

 

De eerste Novio Club

Let op, lidmaatschap clubnet vereist!

 

De NovioSites BBA Club

De oude BBA in beeld

Let op, lidmaatschap clubnet vereist!

 

NovioSites.tk

Dé NovioSites website voor deze huidige.

 

 

 Op naar de 10 jaar!!!

Ook wij zijn gewone hobbyisten met een wellicht uit de hand gelopen passie. Wij zijn ons er dan ook zeker van bewust dat wij onze huidige status zonder alle hulp van buitenaf en onze trouwe bezoekers nooit hadden kunnen bereiken. We zijn ook lang niet de grootste en/of meest complete hobbyiste op dit gebied. Dat is dan ook niet onze intentie. Wij willen graag onszelf blijven en niet sneller groeien dan onze prestaties kunnen toestaan. Met ons hechte team en het dagelijkse plezier wat wij in het onderhouden van deze website hebben. Alsmede  het bedrijven van onze hobby in al zijn vormen hebben wij de indruk slechts "begonnen" te zijn. Wij gaan dan ook zeker voor ons 10 jarige jublieum en tegen die tijd wat ons als eigenaren betreft op weg naar de 12,5 en 15 jaar! Kortom; onze passie leeft voort met veel plezier. Wij proberen van NovioSites te maken wat de bezoekers willen zien en horen. Daarnaast blijft Stephan actief deelnemen aan werkzaamheden voor de door ons zo gewaardeerde museumbusstichting SVA. Deze SVA maakt onze hobby tot een prachtige tijdsbesteding! We sluiten deze pagina af met nog wat foto's uit "de oude doos", ofwel de beginjaren van NovioSites. Dan rest mij nog iedereen te bedanken die in de afgelopen jaren heeft bijgedragen aan de invulling van onze site en/of voor het bezoeken daarvan. Wij hopen jullie allen ook weer in 2014 hartelijk te mogen bedanken voor de 10 jarige mijlpaal!

 

 

NovioSites All In One © 2012 • Webmaster: S. Breugelmans